Uit Eeklo en Waarschoot

www.atticisolation.com

atticisolation@gmail.com

Het verhaal van Attic Isolation begint in het voorjaar van 2011, wanneer Jacob en Liessa zich bevinden op een dok in Venetië, Italië. Ze kenden elkaar al goed van school en speelden ook samen muziek in het theaterproject van de Humane Wetenschappen. Ze luisterden naar enkele nummers, waaronder Fields Of Gold van Sting en enkele nummers die Jacob en Niels samen geschreven hadden. Liessa vond dat ze een band moesten beginnen.
Vier maand later hadden ze hun eerste repetitie (wat zijn ze toch uitstellers…). Jacob en Niels waren al lang goede vrienden, en Liessa was ook al geen onbekende meer. De enige die ze niet zo goed kenden, was de twee jaar jongere Simon, de junior, die Liessa kende via de tekenschool.
Al snel leerden ze elkaar kennen en begonnen ze nummers te schrijven onder de naam Jack’s Road. Die naam hadden ze gekozen omdat ze toen tijdens de repetities altijd Hit The Road Jack van Ray Charles speelden om in te spelen. Al snel vonden ze dat ze een nieuwe naam nodig hadden. Na honderden voorstellen kwam Liessa haar vader, de bompa van de band, met het idee “Attic Isolation”.

Unknown