Home » 2008-2014 » Bard’s Blik op de Roadshow: Mocking Jay en Novis

Waarde muziekliefhebbers,
Geachte burgemeester,
Mijnheer pastoor,
Beste mijnheer de nieuwe paus,

Ik ben momenteel aan het typen op een laptop en ik luister ondertussen naar het wonderschone ‘God only knows’ van Mocking Jay. Mijn gedachten schieten alle kanten uit. Kijk, beste mensen, ik heb het misschien al eens gezegd, maar ik zit niet in de jury. Toch vind ik deze song zo mooi dat hij niet alleen de prijs de beste song van de roadshow, maar wellicht alweer een gemiste Meetjeslandse wereldhit zou moeten worden. Zo mooi vind ik deze song. Ik heb ondertussen vernomen dat Mocking Jay in goed gezelschap vertoeft in de Roadshow-finale en als ik dit lied beluister, dan is dat ook maar terecht. In alle objectiviteit en zonder dat er iemand steekpenningen toestopte. Mag ik fluisterend een zweem van kritiek meegeven? Doe die strikjes uit, jongens. Voor de rest: all my love.

En wie hebben we gemist op de roadshow? Novis. Ik heb gelezen dat mijn held Jens Hugo Verslijcken van The Fur er ook zo over denkt (in de Pook, zie verder…). Ik weet het wel zeker na wat ik zaterdagavond in Café Metro in Waarschoot mocht aanschouwen. Over de zanger en de gitarist ga ik het nu even niet hebben, want beide mensen komen wekelijks in mijn columns voor. Ik zou eerder een dikke pluim willen gooien naar de mastodonten in de ritmesectie. Strak als een huis. Ik hoor Ozzy, Deep Purple, Led Zeppelin en zelfs The Sex Pistols in hun meest nuchtere dagen. Swingen deed dat groepje in Café Metro. Chapeau!

Heerlijke Metro-nacht achter de rug en voor de koers kreeg ik de kans om Pook-magazine een grondig te lezen. Los van alweer veel te veel reclame voor Cirque Constance en mijn eigene eigenheid (Please, hou me op de grond ik ben aan het zweven) stonden daar echt SUPER artikels in. Ik wil echt weten wie De Rode Ridder uit Zelzate is, want hij verdient een kus voor zijn versie van ‘Met man en macht’. Zo mooi, zo hilarisch, zo fucking Meetjeslands laag-bij-de-gronds. En dan het pleidooi voor de architectuur van de kerk van Waarschoot. Dank u, eens iemand die het durft zeggen dat Waarschoot daar een pracht van een toekomstig monument staan heeft. En dan Pastoor Johan Balcaen. Toffe knul, zeg. Niet te geloven. Allez, ik wil maar zeggen. Pook is volgens mij wat een goede rockband zou moeten zijn: beklijvend, niet bang van ‘de boodschap’ en toch afstandelijk genoeg om het nog heerlijk luchtig humoristisch te houden. Miljaar, ik geraak nog met moeite mijn kot uit. Maar dat Sparta Piewsken in de Oemtata dat moeten we toch dringend eens doen, hoor, KVZ’tsjen…

Unknown