Home » 2008-2014 » Bard’s Blik op de Roadshow: Rock Emitting Device

Yo. B.A.R.D. (spreek uit: Bie Ee Ar Die) is in the house. En dat is redelijk letterlijk te nemen. Ik zit thuis. Zanger zonder werk. The Jules is gedaan. Alweer een stukje dat dient geschrapt te worden in het boek Cirque Constance, ’n eigenzinnige kijk op rock ‘n’ roll, voor 15 euro te verkrijgen bij Sonnor Musical Instruments in Den Boelare. Ik weet niet wie dat boek schreef, maar de wereld evolueert en zo ook de rock ‘n’ rollindustrie in het Gentse. The Jules die stoppen. Dat is een fait divers voor jullie, maar toch een redelijke klap voor mezelve en de andere betrokkenen. Ik ben er al een weekje tureluurs van. Want zo zie ik het: het splitten van een groep is eigenlijk een bevrijding maar toch ergens ook een beetje een zomerlief uit je puberteit die je vaarwel moet zeggen en je weet niet goed hoe dat moet. Dus, vrienden-muzikanten, ik ga heel lief zijn voor jullie. Ik zoek een nieuwe muzikale uitdaging. Mijn ambities? Vier gewone gasten, elke week repetitie (of toch daar naar streven), niet te veel zever, geen drugstoestanden en overdreven zatlapperijen, lange termijn (!), jaarlijks een demo en een twaalftal optredens per jaar in rockcafé’s en op kleine festivals. En bij optredens: iedereen op tijd en iedereen helpt mee. Meer verlang ik niet, meer vraag ik niet, minder ook niet. Good old fashioned rock ‘n’ roll en zo weinig mogelijk summer of ’69 if you know what I mean. Wat denk je? Bellen die kerel? In ieder geval, ik sta open voor muzikale projecten.


Om maar te zeggen. De jury die vrijdagavond op de Roadshow groepen beoordeelt, moet ook trachten die belevingslijn van rock ‘n’ roll trachten vast te grijpen. Is dit een groep die aan elkaar hangt? Waar blindelings vertrouwen heerst? En waar geen twee snelheden zijn? Dit is waar het boek over vertelt. En ik denk dat ik die magie weet waar te nemen bij Rock Emitting Device.

Check this, mensen. Ik vind dit echt een steengoede band. Ik hoor Pearl Jam en Stone Temple Pilots. Machtige zanger, stevige gitaarsound. Strak gespeeld. Nee, beste mensen. Ik hoef geen steekpenningen en ook geen Sparta Piewsken, mijn dierbare kvz. Ik hoor een song. Een dijk van een song. Ik hoor een stem. Hier horen we nog van. We zien ze in de Dino in Lovendegem op 15 maart. Ik overweeg sterk om er bij te zijn. (ik heb nu toch tijd)

Ze geven me dit door:

Rock Emitting Device: een 4-koppige band die moderne rock extra kruiding geeft. De vibes en liefde voor muziek zijn bij deze mannen altijd aanwezig en dat zie/hoor je ook op het podium. Vier muzikanten, waarvan twee broers die je meenemen op hun muzikaal avontuur sinds 2010. De band heeft reeds ervaring in een andere band, die gedurende 8 jaar allerlei podia onveilig maakte, maar in 2007 er mee stopte. Doch het muzikale alternatieve rockbeest kruipt nog steeds door hun aderen en vanaf maart 2013 zijn ze klaar om u te laten meegenieten op verscheidene podia.

Rock Emitting Device is: Joris Vermeulen (zang), Johan Vermeulen (gitaar), Christoph Donse (bas) en Andreas Keppens (drums)

Ze vermelden erbij: “We staan als jonge veulens te wachten om op de wei te mogen.” Toe maar? Doen, gasten. Gaan.

Bert