Home » 2008-2014 » Bard’s Blik op de Roadshow: Stunned Ziggy

Beste muziekliefhebbers en vrienden Constancekes

Bij wijze van brief blik ik graag vooruit op wat de nieuwe Cirque Constance Roadshow 2013 ons te bieden heeft.
De Roadshow, dat is:
1) 15 veel belovende groepen
2) drie vrijdagen preselectie (1/3 Straatje Lembeke, 8/3 Oemtata Ertvelde, 15/3 Dino Lovendegem)
3)Twee halve finales (29/3 Kadans Aalter, 5/4 Kubiek Eeklo)
4) Finale in de N9 in Eeklo (19/4)
5) Liters goudblond bier en tonnen prachtig geschapen madams
6) Met zekerheid veel ‘good stuff’ voor op het Cirque Constance Festival in september

Bard heeft het op een rijtje. Als hij eventjes op vrijdag het huis kan ‘uitschuiven’ zonder ‘pantoffelverwondingen op het hoofd’, dan lonkt de roadshow met een vette knipoog. En niet alleen om pinten te drinken, want de line-up ziet er fantastisch uit.
Alle bands kregen van mij een mail met de vraag wat materiaal door te sturen. En, het moet gezegd, weinigen hebben dat gedaan. Maar quasi onmiddellijk kreeg ik antwoord van Stunned Ziggy. Die spelen op 8/3 in Oemtata. Een zekere Arno. Mijn interesse was direct gewekt. Hun enthousiasme verdient nu al punten. Een voornaam met geschiedenis toch? Ze bestaan 3,5 jaar en op het bijhorende youtube-filmpje zie je een optreden van het trio op Vestrock (Hulst) in Nederland.


Kijk, beste vrienden, daar krijgt Bard het nu warm van zie. Eerlijke rock ‘n’ roll zonder veel franjes maar recht uit het hart. Een tikkeltje Cobain hier, een tikkeltje Green daar. En vooral goudeerlijk.”Het moet puur zijn”, laten deze jonge kerels me weten. Wel, beste Arno, zal ik je een geheim verklappen? Het is puur. Ze spelen zonder bassist en ze zijn ook niet van plan om daar veel verandering in te brengen. “We hebben geen bassist en willen dit ook zo houden, het is iets typerend. Ook zorgt het ervoor dat zaken anders aangepakt moeten worden. Beide gitaristen hebben al octavers gekocht. Zo wordt er toch voor een bas gezorgd maar kan dit nog steeds op een gitaar-achtige manier. Je zou het kunnen zien als een beperking maar Stunned Ziggy ziet het meer als een verruiming. Je gaat op andere manier schrijven, je moet zoeken naar hoe het allemaal het beste en het volste klinkt en dit is een uitdaging.” Als conservatieve oude zak gaat Bard nu spontaan met de wenkbrauwen fronsen en met de ogen te rollebollen. Maar er verschijnt ook een satanische glimlach op mijn gelaat. “Koppigaards, daar hou ik van”, bonst het in mijn hersenen. “Godverdomme nog aan toe. Den Oemtata is nog niet te ver met de fiets. Misschien moet ik daar wel bij zijn.” Jullie ook?

Met genegen groeten

Uw muziekvriend Bard

P.S. Ik zit niet in de jury maar steekpenningen zijn ALTIJD welkom

Bert