Home » 2008-2014 » Bard’s Blik op de Roadshow: Woolf

Euh, ik wist echt niet op voorhand dat Woolf naar de halve finale van de Roadshow zou gaan. Ik had wel een vermoeden. Vanwege dit filmpje:

Ze zullen me misschien vermoorden maar ik heb er een happy gevoel à la School is Cool bij. En dat bedoel ik echt waar als compliment. Dat beetje geflipt vrolijk zijn, daar hou ik echt wel van. Oh ja, en deze poging om publiek aan het zingen te krijgen, vind ik wel kunnen. Ik hoor een beetje gospel en blues. Ik weet dat de jury van de Cirque Constance Roadshow houdt van deze zaken. Vooral: ik hoor een song én durf. In die zin: even verfrissend laidback als Summerbummerdownerfolk enkele jaren terug in de Roadshow. En wie weet, beste vrienden, dat ook de laatste bewering een reden tot moordpoging op mijn heerlijke manspersoon en bijhorend lichaam kan veroorzaken. Maar dat zal me eerlijk gezegd worst wezen. Persvrijheid for ever! Maar de songs en de feel doet mij daar enorm aan denken.

Woolf dus. Back to reality. Heerlijke meisjesstem hoor ik. Daar ben ik dol op. Het studentikoze kan er nog een beetje vanaf maar hiermee zou ik toch wel opteren om in te schrijven in de rockrally om eens te zien hoe ver je hiermee springt. Ik geloof er wel in. Jonathan van Woolf laat me alvast dit weten: “Dit was een optreden in JH Den Kelder in Gent, halfweg mei 2012. Woolf heeft altijd al verhalende en dromerige muziek gemaakt, maar tot voor dat optreden traden we nagenoeg altijd op voor een publiek dat graag ook nog eens wat te vertellen had. Die avond was een keerpunt: het was de eerste maal dat we voor een volle zaal stonden en een publiek dat gedurende het hele uur lang muisstil was. Het nummer dat je ziet, was het laatste nummer van de avond. Zoals je gemakkelijk merkt aan onze extatische uitdrukking waren we heel erg onder de indruk van de avond. Sinds die avond is de bal gaan rollen voor Woolf. De Jonge Wolven finale, livesessies op de radio, Glazen Huis, onze track Hush die op radio 1 wordt gedraaid, onze track The Sea Howls die gevraagd wordt om te gebruiken in een TV-spot,… Het is razendsnel gegaan sinds dan. Dit filmpje is nog geen jaar oud, maar het is voor ons ongelooflijk om dit te zien en te beseffen hoeveel we geëvolueerd zijn. Er zijn ondertussen zelfs twee muzikanten bijgekomen (bas en drums). We beschouwen dit nummer verre van ons ‘beste’ of ‘mooiste’ nummer, het is gewoon een leuk deuntje dat we graag spelen. Maar er hangen wel de mooiste herinneringen aan vast. Leuk detail: Ik (naast de zangeres) had gewed met Kobe (trompet en cajon) dat ik het publiek ging laten zingen die avond. Op 3’35” zie je heel goed aan zijn gezicht dat hij enkele pinten kwijt is.”

For what is worth: ik hoop dat het nu nog sneller gaat en dat het niet stopt. En wie weet, staan we heel binnenkort met Woolf mee te shaken tijdens Gentse Feesten, Marktrock of in de Wablieft!-tent op Pukkelpop. Mij zou het alvast niet verbazen. Kom dat zien volgende week vrijdag in de Kubiek in Eeklo. En nu vrijdag start de halve finale in Kadans Aalter. Vollen bak, zoals tijdens de preselecties, please!

Allez, een beetje dromen mag. Ik heb Kristof Vereecke gelezen over Goes & De Gasten. Mijn Sparta Piewsken daar kan ik voorlopig nog naar fluiten. Blij dat er ook in Columnland wat concurrentie is bij gekomen. Het is zo eenzaam aan de top. Grapje hoor. Als er nog jonge gasten zijn die willen pennen op www.meetjeslandsmuziekplatform.be: be my guest! Hoe ouder ik me voel, hoe jonger mijn hartje wordt. Doen, mannekens, doen.

PS: Ik krijg elke keer een uitnodiging om in de jury te zetelen maar ik doe het niet. Steekpenningen echter, zijn altijd welkom

Bert