Home » 2008-2014 » Bard’s Meetjeslandse Muziekcolumn

Liefste Constance

Als lief klein festivalleke sluit je nu de oogjes. Nog éénmaal drie dagen en dan zul je je tiende en laatste uitspatting beleven. Volgende week donderdag begint het al. De legende zegt zelfs dat het de elfde keer zou zijn. Maar zo zijn we bij Cirque Constance. Wij kunnen nu éénmaal niet goed tellen en we zijn moe en we willen slapen. Maar nog één keer staat er op een weide in de Stroomstraat een grote pot bier op ons te wachten. En wij moeten de kelk tot op de bodem ledigen. En de volgende kelk ook. En eveneens die die daar op volgt. Zo gaat dat nu éénmaal in Kaprijke, de poort naar het Noorden.

Drukke tijden voor bescheiden columnisten. Op Waarschoot kermis zal Café Metro weer een weekend lang in het teken van de muziek staan. Voor rock ‘n’ roll de uitgelezen plek. Mijn favoriete toog. Met mijn favoriete waardin Marleentjen. Wat mij betreft een heldin. Ik word er ’s nachts soms rillend wakker van. Wat een madam. De Metro, geboorteplek van je ondeugend broertje Roadkill trouwens, Constance. Ondertussen is ook Rock Earthfield, Polderfest, Vive La Route en nog zoveel meer gaan bloeien en groeien. Maar jij, Constance, jij was het écht. The real thing. Hét idee. Of hoe enkele verloren gelopen boerenjongens uit Metille en omstreken met hun prachtige vrouwelijke vriendinnen tot de conclusie kwamen dat een Woodstocksken organiseren toch echt niet moeilijk kon zijn. Dat muzikaal talent uit de regio niet vet betaald hoefde te worden en bovendien nog eens veel volk en leute op de been zou brengen.  En dat heeft ons Constanceken geen windeieren gelegd, nietwaar?

Het festivalleke sluit de oogjes, maar ons Constanceken gaat niet helemaal uit ons leven verdwijnen toch? Dat doe je ons niet aan, meisje. Neen, er staan al tal van muzikale initiatieven op stapel. Mag ik er ééntje noemen, zodat ik snel zedig kan zwijgen over de EP-release van Woesten!? op maandagavond 10 november in Kubiek?  Neen, daar wil ik het uiteraard niet over hebben. Sluikreclame, daar doen we niet aan. Maar ik wil het wel hebben over Meewind eind november, een samenwerkingsverband tussen muziekclub N9 en Cirque Constance. En ook de Roadshow gaat onverminderd verder. Constanceken heeft het gat in de markt gevonden. Jij bent het muzikaal kloppend hart van liefhebbers en graagdoeners in het Meetjesland. Dat graag doen en dat enthousiasme, dat wil jij stimuleren. En zo wil jij een bodem vruchtbaar maken voor grotere dromen en sterren op de dansvloer.
Blijven voortdoen, snel Constanceken. We zullen een beetje duwen. En jij maar persen.

Bard

Bert