Home » 2008-2014 » Bard’s Meetjeslandse Muziekcolumn

Ook Nederlanders kunnen rocken. Artikel in De Morgen. Je moet het mij zeggen. Ik was als jongeling gek van Fatal Flowers, Thé Lau en Tröckener Kecks. Rick De Leeuw, mijn held. Maar het artikel opent wel een nieuwe wereld voor me. Roosbeef. Geile waanzin. En The Sugarettes. Waw. Allez, ‘t was weer een leuk surfnamiddagje. Heb ik Vox Von Braun al genoemd en de rust van Anne Soldaat? Megasterren boven de Moerdijk. En zonder de komst van VTM hadden we ze al lang gekend. Naar hier halen die onzin, beste festivalorganisatoren. Ooit was Amsterdam het mekka van de rock ’n roll. Letterlijk iedereen in de business wou naar Avro’s Toppop of Countdown. Nice boots, Adam. Gevleugelde uitspraak van The Beastie Boys. Waarop ze de hele studio kort en klein sloegen. Hey my my rock ’n roll will never die. En wie niet mainstream genoeg was kon naar VPRO.

Zo leerde ik Cave kennen en de Red Hot Chili Peppers. Under the bridge. Die akoestische versie. Een must voor iedereen. Het 3 voor 12, gasten. Kijk in Zeeland wat er rockt en haal die handel onmiddellijk naar Oemtata, ’t Straatje, Cirque Constance Festival of zelfs de N9 Villa, for God’s sake. Bij N9 weten ze het al, hoor. Als je het in De Morgen moet lezen zoals uw dienaar, ben je als muziekkenner al enkele maanden te laat. En bij N9 zijn ze altijd te vroeg. De nieuwe klok luidt vanaf Oostburg en Ijzendijke richting noorden. Ik wil maar zeggen. Blaas op die grens en kijk effe verder dan Kraantje Pappie en de Jeugd van Tegenwoordig. Hoera, Shaking Godspeed Godverdomme. Of John Coffey. Laat je wakker brullen ’s morgens. Heerlijk strak boren, beste vrienden.

Trouwens, terug even onder de grens gekropen. Ik heb op youtube een stukje jamsessie in den Oemtata in Ertvelde bekeken. Al dat jong talent dat daar stond te blinken, man!!!!  Ik voel me een beetje kut dat ik er niet bij was. Maar de Dardennen waren ook geinig, zeker? Paris s’ éveille, het Meetjesland boenkt en Amsterdam rules. En in de Dardennen rocken de everzwijntjes en edelherten. Het is niet anders. ’t Is weer zo een dagje, zeker? Allez, ik graai in mijn vynilbakje en wat komt er boven? Ecstasy and Danger van Ostrogoth. Precies wat ik nodig had. Of haal ik ‘Hart en Ziel’ van de Kecks toch maar even boven? Feest ze.

Unknown