Home » 2008-2014 » Bard’s Meetjeslandse Muziekcolumn

Ziezo. De uitgaansmarathon zit er op. Elvis leeft. Punk is dood. En Luc De Vos is een drummer. Om maar te zeggen dat half september de ideale periode is om rechtopstaande tafels neer te halen en met het bloot bovenlijf de liefde te betuigen aan wie liefde ontbeert. Flarden Vandal X, Muffler Men en The Sloofs (bedankt voor de T-shirt!) blijven door mijn hoofd dansen en na Badder op vrijdag moet dat zo’n beetje uw favoriete columnist zijn top drie van de zaterdag zijn. Al vond ik Stadt ook verduiveld lekker. Ik dacht spontaan aan rockrallywinnaar Warhola, zo goed.

En zo ben ik dan naar huis gefietst, wetende dat er nog twee stationnetjes volgden. De Quiz van Volpenswege Kermis, in mijn geestestoestand vol Constance geen onverdeeld succes en dinsdag in plaats van de wekelijkse repetitie met Woesten!? en Novis openen op ‘Les Gantois Nostalgiques’ in de Heksenketel in Belzele. Daar waar de Gentse scene al jaar en dag met de regelmaat van een onnavolgbare klok neerstrijkt om in het geheim wat prachtige muzikale samenwerkingsverbanden te smeden.

En, bij Sint-Joris, had ik ‘chance’. De drummer van Bruno Deneckere had de thuisbasis beloofd rond elf uur thuis te zijn en ik kreeg ook perspectief op het inlossen van een beloofde belofte. Daarmee mocht ik een prachtige band aanschouwen met de meest onderschatte man van Belzele, Johan Beun, die prachtig soleerde op aangeven van Derek van The Dirt en golden boy Bruno met wie ik een heel schoon gesprek had over vroeger en mijn maten Ysabie. Ik kreeg er zowaar de tranen van in mijn ogen. Deneckere had een schitterende mondharmonicaspeler/saxofonist mee en op drums dus ‘een lokale held op zoek naar nieuwe wegen’ zoals presentator Luce Pui het zo schoon kon verwoorden.

Ik was rond elf uur thuis (kwart na om precies te zijn). Maar de uitgaansmarathon kon niet mooier afgesloten worden. En vanaf nu geef ik prioriteit aan mijn eigen thuisbasis. Want rock ‘n’ roll is dan wel essentieel, er zijn ook nog andere zaken in het leven die nog veel essentiëler zijn. Ik ga er even als columnist ook de riem afleggen. Maar ik wou dit klein Belzeels wonderken toch nog even vastleggen voor de toekomst. Ik wed dat ze daar binnen driehonderd jaar enorm gaan in geïnteresseerd zijn. Shapeshifted heb ik wel gemist, maar dat komt nog goed in de (nabije?) toekomst, boys!

Bert