Home » 2008-2014 » Bard’s Meetjeslandse Muziekcolumn

“Dat ze mijn kloten kussen.” Nand Buyl in de waanzinnige rock ’n rollfilm Vidange Perdue over ouwe peekes waar we in onze rollercoaster maatschappij geen kant mee op kunnen. Dumpen dan maar. Ik, van Sleidinge, dacht trouwens dat kloten moeten ‘gekuist’ worden en niet gekust. Dilemma. Wat is het nu? Onderaan beter poetsen of het onmogelijke realiseren en met de eigen mond aan de bovenkant van je ledenmaten proberen te komen? Don’t try this at home.

In ieder geval, in Nand Buyl zijn plaats deed ik hetzelfde. Ik trek er op uit en ze kunnen… Heeft Nand uiteindelijk ook gedaan, God hebbe zijn ziel. Hij is portier geworden bij Sint-Pieter. Goedbetaalde job. Waanzinnige film na een avondje vergadering met Cirque Constance in een donker hol in de Kaprijkse Vrouwstraat waar de ramen altijd gekuist zijn en waar de buitenhaard soms een gevaar vormt voor nieuwe bloesjes uit de Zeb (waar het altijd solden is).

Nu, over die vergadering wou ik het eigenlijk efkens hebben. Cirque Constance Festival komt er aan op vrijdag 14 en zaterdag 15 september en de Constancekes zijn in volle voorbereiding. Wie denkt dat zo’n vergadering dan gepaard gaat met joints paffen en een beetje zeveren, die heeft het wel goed fout. Daar wordt keihard gewerkt, man. Het zweet parelt daar op de voorhoofden. Constructief en positief. Dat is het motto. Dude, ik ben zenuwachtig. Ik heb dit jaar zelf gesuggereerd om niet op het podium te kruipen. En de boys & girls van Constance hebben ontzettend haastig aanvaard, vermoedelijk ‘voor ik van gedachte veranderde’. Maar daarom ben ik nog zenuwachtiger.

Waarom? De lat heeft nog nooit zo hoog gelegen. Ik kan er niet meer over. De kwaliteit is super. Ik kijk uit naar de waanzin. Poëzie voor het volk. Metal op vrijdag. The Tragedy we live in. De heropstanding van (enkele van de) Uptempo Bluesmachines met nieuwe naam en bezetting. D-Minus en de DJ-sets op de Ruïne Stage. Nota bene: De Ruïne is een kafaat in Lembeke. Allen daarheen, leve de Ruïne! Uit de bol. En dan op zaterdag de prachtige erotische bassiste Karen van Lula Sweet. Of –en nu haal ik er lukraak een paar uit, sla me niet- Café Londres, Ringelblum, Summerbummer, Zaman met zijn Lee & The Lovedaddies. Ping Pong Tactics als grootste naam misschien? Maar, most of all, spreek uit in dialect: Polder Moore. Allez, kwaliteit omhoog en waanzin gebleven.

En ik zenuwachtig. Het is er bijna. Kom je ook?

 

Unknown