Home » 2008-2014 » Bard’s Meetjeslandse Muziekcolumn

Ja, jongens, ik weet het. Wij zijn midden in de nacht en ik moet vooral niet storen. Maar ik vraag begrip. Vrees niets, ik kom van Knokke. Jaarlijks zomervuurwerk. Van een milieumisdaad gesproken. Niet die pijlen in de lucht, hoor. Wat mij betreft: elk boerendorp zijn vuurwerk. Ook Knokke. Ook fucking marginaal Eeklo. Maar die stoet auto’s op zoek naar hét vuurwerk van het jaar op de expresweg, al die nafte (benzine), die files, parkeerproblemen en dure bakken die in centrum Knokke veel te rap rijden. Afschaffen die handel. En, ja, ik was er ook. Ik ben medeplichtig. Maar nooit meer.

Geef mij dan maar Helden in het Park. In mijn straat. En die donderdag gastheer van Postmen uit Nederland. Ik overdrijf niet: het beste concert dat ik de laatste jaren zag in het Meetjesland. En ik zie nogal wat. De week ervoor nog De Mens subliem op Herbakkersfestival. Frank Vanderlinden is echt zo cool. Maar dit, Postmen,  was… magie.  Als The National in het Koninklijk Circus van mijn thuisstad Brussel als het ware. Postmen quoi? Ja, met de ex van Anouksken. Gespot op alle grote festivals bij de bovenburen: Pinkpop, Lowlands, Parkpop en ga zo maar even door. En dat in mijn straat, met de power van bloody Urban Dance Squad en mijn held Rude Boy. Jan De Boever, ga jij echt met pensioen? Held in het Park! Koentjen Loete: zet gewoon een Godamn standbeeld voor die mens (en niet voor jezelf).

OK, een gemakkelijke mens is Jan nooit geweest. Maar een kerel, dat wel. UNIEK (met hoofdletters). Voor mij de Meetjeslandse King of Rock ‘n’ Roll. (Vos en Koubaa: niet kwaad zijn) Ik wil maar zeggen. Welk kalf rijdt met heel zijn gezin naar een met Range Rovers volgeparkeerd Knokke? Neen, neen, Helden in het Park, daar moeten we zijn. En fier op zijn. Of op ‘ons’ Rock Earthfield, of.. of op ‘onze’ Rockabilly Day! Of…, hoe kan het ook anders, op ‘ons’ Cirque Constance Festival. Met de vélo. Poepzat naar huis. En met een hoofd vol leuke en interessante muziek. En als we topniveau willen? Dan gaan we toch gewoon naar N9 in Eeklo? Naar de Herbakker? Naar Stroming? Of naar mijn muzikaal hart Gent als het echt nodig is? (Handelsbeurs, Charla, Vooruit) Of stap drie, nl. Vorst, AB, A’pen of mijn zoete hartje Brussel.

Muziek is toch de schoonste hobby ter wereld, niet? U bent duivenmelker. Niets mis mee. Golf, dat had ik u niet vergeven. Ik had u meteen terug naar Knokke-Zoute gestuurd. Maar het is weer de schuld van de Walen zeker?

Unknown