Home » Column » Over bretellenboys, Killer Lady, de tweede revolutie, donder en bliksem!

Over bretellenboys, Killer Lady, de tweede revolutie, donder en bliksem!

Beste lezer van het Meetjeslands Muziekplatform,

Vooreerst mijn diepste excuses. Uw dienaar maakt er een zootje van. Mijn kast ligt hier helemaal overhoop en ik kan over het ruime en boeiende aanbod aan rock ‘n’ roll in het Meetjesland nog nauwelijks het overzicht bewaren. Dat ligt vooral aan mezelf want ik ben zo slordig, dat ik ‘s morgens soms op het werk verschijn met de rode bh van mijn echte genote aan in plaats van een T-shirt van Suspenders’ Gravity, een kleinood dat ik zou moeten dragen. Uw onderdaan mocht in het voorprogramma spelen van deze bretellenboys en ik was zeer aangenaam verrast. Stiltskin, de hit Kryptonite van 3 Doors Down en de hele postgrunge scene met sporen tot op de dag van vandaag. Die jongens hebben een leuke platenkast, vind ik. En ook veel jonge fans. En nog iets: toen ze begonnen met een Pearl Jam-cover, dacht ik nog: “Jongens, doe dat niet.” Wel, was dat nu een beetje een gebrek aan vertrouwen in mijn rockende medemens? Ze bleven pal overeind staan en kregen de Boekhoutse tent zowaar plat. Chapeau! Oh, wat zijn het prachtige dagen. Zaterdag nog een waanzinnig gek metalfeestje Reislust in Adegem meegemaakt, een éénmalige gebeurtenis met o.a. de lichtjes legendarische Piet Notteboom als creatief brein in de organisatie en achter de knoppen als daar zijn Willem Depraet, Rik Martens en Bert Cambier. Do I need to say more? 10 Jaar Cirque Constance Festival revisited als het ware. Het enige echte voorbereidend feestje op Graspop in het Meetjesland. Op hetzelfde moment stelden Primal Creation hun album Demockracy aan de wereld in De Route in Eeklo (proficiat!) en speelde Charcaol City tussen beide plekken ten dans op een privé feestje. Nog zo’n aanrader trouwens: het plaatje Greyscale van Charcoal City. Peter De Zutter legt zijn ziel bloot. Heel straf allemaal.

Waar ben ik? Ah ja, juist. Ik ben mijn kast aan het opkuisen. Hé? Er is een berichtje binnengekomen. Seamy Licence met het nummer Killer Lady! Fris, monter, melodieus. Zo hebben we het graag, beste lezer. Maar nu de kast toch properder en properder wordt: vorige maand zag ik The Second Revolution in Knesselare. Wel, daar zag ik een frisse band staan. Wat een zanger! En wat een show! Zelfvertrouwen en ook alweer covers tot een goed einde brengen waarvan ik zelf denk: “Jongens, doe dat niet.” Maar ze doen het toch. En ze hebben godverdomme gelijk ook! Wie ben ik om daar allemaal vragen bij te stellen? Wat goed is, is goed. En hoe dieper ik in de kast kijk, hoe meer ik tevreden achterover leun, eventjes drie stevige rukken aan mijn pitaar waag, stevig inhaleer en als de oude grijze indiaan voor zijn tipi de gedachte koester: “We zijn goed bezig, mannen!” Slaapwel, lieve MMP-lezer! Oogjes toe en snaveltjes dicht. En nu hou ik mijn kastjes proper, het is beloofd bomma!

Met vriendelijke groeten,

Uw nederige kompaan in bange dagen

 

 

Ready to unleash hell?We are.10.06 – Reislust Metalcafé – Rejze Naar Dellehttps://www.facebook.com/events/181229412388688

Opslået af Reislust – Metalcafé på 7. juni 2017

Bard