Bassist (Maldegem), Zanger (Ursel).

http://beta.vi.be/captaincaptainjeffrey.claeys@gmail.com

“Punky little bastards!” (Carl Barât)

Een oude volkswijsheid stelt dat twee kapiteins op één schip te veel van het goede is. Daar heeft deze Gentse band geen problemen mee. Dit drietal brengt de betere rechtoe-rechtaanrock alsof de zeven wereldzeeën hen elk moment kunnen verzwelgen.

Captain Captain is als een oude zeebonk: grommend, koppig en (g)rauw, maar warm van inborst. Kapitein Haddock meets Ariël de kleine zeemeermin. Met hun mix van rock, punk en garage stuwt de band zich met de wind in de zeilen vooruit. Denk “The Ramones”, “The Clash” en “Violent Femmes”. Geen elektronische valsspelerij of obligatoir extra slagwerk, maar een traditionele rockopstelling die ambachtelijk gebruik maakt van muzikale werktuigen.

Zoals het een echte zeetemmer beaamt, aardt Captain Captain in elke omgeving. Van bloedhete rock ‘n rollavonden (Date With The Night, Rock ‘n Roll Highschool) over een intieme setting (Café De Loge) tot het grotere werk in de Gentse Charlatan en Vooruit.

Begin 2013 werd onder de meer dan deskundige leiding van Michaël Neyt (Jet Studio) en Michaël Verschaeve (The Van Jets) werk gemaakt van een demo: te krijgen op het betere internet of een handmade versie te vangen op een concert!

Rocke thy party they shall!

Unknown