Home » De recensent » De ultieme vrijheid met Prince Far Out & The Skyblasters

De ultieme vrijheid met Prince Far Out & The Skyblasters

Voila zie, ik ben bijna klaar om te vertrekken naar een megafeestje van Cirque Constance. Voorzitter Vanoeksken zal er zijn plus zijn onmisbare secondanten Ewald en Micheline. Jurgen De Wever zal er zijn, maar deze keer zal ik mij NIET laten beïnvloeden door dergelijk heerschap. En de schitterende drumdiva Karen Willems is er opnieuw om ons te vervoeren in experimentele ritmes en exotische klanken als daar zijn de koekenpan, de koebel en de coup de théatre. Wat dat laatste betreft zit ik nu al dagenlang met het schijfje ‘Acoustic Bootleg Power’ van The Skyblasters in mijn voiture opgescheept en ik ben verslaafd. Als zelfs uw dochters zitten mee te knikken alsof ze ‘Fallen Flowers’ al jaren kennen, dan weet ge ‘dit is een topschijfken’. En voor 10 euro (veel te weinig) kunt ge niet sukkelen. Aankopen die handel.
Iedereen die mij kent, weet dat ik graag aan nepotisme doe wat betreft het zwaaien met wierrook. Soms op zo’n wijze dat het een beetje gênant wordt. Maar echt waar, schiet me dood, wat dit plaksken betreft kan ik niet anders. Johan ‘Noloxbox’ Engels heeft een schitterende job gedaan als producer, mixer en masteraar van The Skyblasters. Het klinkt echt alsof we er zelf bij zijn in De Fagot van Ingelmunster, de Charlatan in Gent of The Lounge in Eeklo. Hier is aan gewerkt en, geloof me, met een zootje ongeregeld als The Blasters is dat niet evident. Zeker niet zonder een (pdw), God hebbe zijn ziel, die 30 jaar geleden aan de touwtjes trok. Toch moet gezegd: dit funkt crimineel! Crimineler dan ik mij in de hoogste Skyblaster-regionen kan herinneren, eigenlijk. Je smeekt bijna vier liedjes lang tot Mr. Policeman en daar is hij dan, Prince Far Out nog aan toe.
Ziezo, Johan, alle credits. Ik neem het boze directiegesprek er met Vanoeksken graag bij deze avond op het medewerkersfeestje. Meer nog, ik ga hem de knijper op de neus zetten. Als hij ECHT vooruit wil met Caprijke Constance dan zet hij nu al The Skyblasters op de affiche en ook Bert Cambier kan zien dat hij bij de N9 een goed woordje doet, want de erfenis van (pdw), Buadee en de zijnen mag niet verloren gaan. Voor mij is ‘Rat in the kitchen’ van UB40 nog steeds het nummer dat mij meest in beweging brengt. Alles wat The Blasters doen, komt in die richting. En ik weet dat (pdw) en Prince Far Out nog meer de experimentele Jamaïcaanse richting uit wilden ten opzichte van Buadee en de anderen die het iets commerciëler zagen bij de veelbesproken split van destijds. Maar ik weet zeker dat Patrick vanuit de hemel breed zou glimlachen met Mike C van de Dub Revolution als aankondiger en een Prince Far Out die zich op deze plaat meer dan in zijn sas voelt. Ook Eduard versterkt zichzelf daarmee.
Kijk eens, we staan met Europa op een scharniermoment en het zijn Godbetert de Catalanen die ons de weg tonen. Wij zijn het Europa van de tientallen volkeren en de honderden identiteiten. Vlamingen en Ghanezen op één podium met Caraïbische muziek en een middelvinger naar de politiestaat. De swing als het ultieme protest tegen regelneven en -nichten als Merkel, Rajoy en Macron die onze vrijheid beknotten. (pdw) wist het 30 jaar geleden al toen hij met ‘diene muur’ Eduard in zee ging. Zion child, motherfuckers. Here we come. Op naar Babylon X, the place to be. For all of us. En nu feesten maar, Constance! En eind augustus, afspraak op het Plein met The Skyblasters!!!!! Maar eerst nog even de kerstman met Jerry Hormone… op 23 december… in het SOCK ?

Bard