Home » De recensent » Fonkie Tuur: niets dan lof voor Einstein en zijn lekkere wijven

Fonkie Tuur: niets dan lof voor Einstein en zijn lekkere wijven

Niets dan lof voor Einstein en zijn lekkere wijven

“Eindelijk bewijs: de ruimte rilt, de theorie van Einstein klopt. Einsteins theorie voorspelt dat ruimte en tijd als een waterbed kunnen trillen als er een voldoende harde klap op wordt gegeven. Zulke trillingen, voorspelde Einstein ook, breiden zich met de lichtsnelheid uit, als de kringen na een steen in de vijver. Afstanden tussen punten kunnen daardoor meetbaar variëren.” Als verdoofd word ik langzaam wakker uit een ijzingwekkende leegte bij het lezen van De Morgen. Einstein verdomme. Wat een kerel. En kijk, ping, berichtje uit de ruimte op mijn slimme telefoon. J.D.W. uit St.-Jan-in-E. Clipken checken ok? Mike C, lang leve het sterrendom! Je zou van zelfbevlekking kunnen gewagen want Sint-Mike komt nu ook al spontaan naar mijn concerten kijken. Toch hou ik, ere wie ere toekomt, graag wat afstand (tenzij hij trakteert). Bij idolen kom ik niet te dicht. Ik weet nog toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. Ik was al obsessief fan. Op een feestje in Watervliet. Het spel was ‘hespe’. De zot ontmoette de god. Ik stond te trillen op mijn benen. Dus inteelt? Vergeet het maar!

Maar mag ik nu even met de teletijdsmachine terug naar het eerste Cirque Constance Festival? Dat kan nu allemaal, want Einstein heeft het bewezen. Bardie Boy stond, als vanouds lallend en veel te luid pratend, te discussiëren met genaamde Dominiek Claeys, klasse-fotograaf en husband van de geniale Karen Willems. Ik zat toen volop in de hiphop-industrie met mijn spraakmakende act B.A.R.D. “Je kent er geen kloten van”, beweerde Claeysken die ook van geen emmertje bier vies is, “Echte rappers, dat draait om blitse auto’s en lekkere, blote wijven.” De streekverteller in mezelf werd ontiegelijk boos want zoveel sexisme op één zatte avond kon ik echt niet hebben. De wereld is geen slavenmarkt, jongens! Neen, neen. Hiphop, dat is ‘da hood’. Vertellen over wat er om je heen fout gaat en waar je van houdt…. Allez, lekkere wijven dus. Dat heeft de genaamde Mike C met zijn act ‘Fonkie Tuur’ dan ook goed begrepen. En nu komt het dan: mijn opinie over zijn clipje ‘Pimp’. Jawadde. Zoveel sexisme op één avond? Daar kan Woesten!? alleen maar van dromen. Zucht. Niet dat wij zo geen snelle vrouwmensen en zo weinig gekleed in onze clips zouden WILLEN zien opdraven. Echt wel! Niet dat wij ook eventueel zo geen prachtige dames kennen, als we eens goed zouden zoeken. Ik denk het ook. Maar in Godsnaam…. (lange stilte, de columnist zucht, traantje in de ogen)…. Hoe vraag je dat aan zo’n lekker wuffie om even de jacuzzi in te duiken en er eventjes poedelnaakt (en dan bedoel ik echt met NIETS aan behalve computerblokjes op de blote billen!) uit te komen terwijl Fonkie Tuur er zomaar staat op te kijken! Of is dat allemaal Photoshop, misschien? Godverdomme, wat een klootzak.

Maar voor de rest vind ik het prachtig gedaan….(stilte)…. Ik meen het…..(stilte)…. Af….. R.E.S.P.E.C.T. Checken die handel!

Als we op deze manier kunnen af geraken van het vreselijke ‘Oscar Tafelkleed Tijdperk’, zou ik zeggen: “Fonkie Boy, doe zo voort!” Einstein, luister je nog?

Jurgen