Home » De recensent » Frøwst in Humo’s Rock Rally

Frøwst in Humo’s Rock Rally

We hadden het een klein beetje verwacht eigenlijk. Maar Frøwst (roots Gent en Nevele) is misschien op weg naar een traject dat Ze Noiz uit Eeklo hen bijna 30 jaar geleden heeft voorgedaan. Ze zitten in de finale, én met goede papieren! Steun hen, supporter voor hen, spreek over hen, luister naar hen, verafgood hen 🙂

Klik hier voor de publieksprijs!

Wat schrijft Humo over deze muzikanten?

“Frøwst was iets totaal anders, maar ging niet meteen de limbo dansend onder die lat door. Frøwst teerde op sfeer, en om die te scheppen en aan te houden werd niet op een inspanning meer of minder gekeken. De jongens aan bas en toetsen losten elkaar gezwind af op hun respectieve instrumenten, één der gitaristen hanteerde een strijkstok om zijn instrument te laten jeremiëren, en de zanger – een soort new romantic in skinny jeans – liet de pijn van zijn nog jonge zijn zwaar doorwegen in zijn podiumact. Alsof hij in gedachten de videoclip al aan het draaien was, leek elke heup-, schouder- en armbeweging zich in slow motion af te spelen, en als het podium iets groter en de gelegenheid iets prestigieuzer ware geweest, had het er allemaal wellicht net dat tikje minder potsierlijk uitgezien, want: hij zong goed. En als de groep zich, nu het met die sfeerzetting wel snor zit, gaat concentreren op de songs, komt het met dat hele Frøwst ook wel goed. Ooit.” (HUMO) – preselectie HRR.
– “Bij frøwst hielden ze het bij het “synthste” uit de eighties, ingepakt in een sound die deed duizelen alsof je na een wilde avond vol absint je bed indook en reflecterend naar het plafond lag te staren.” (DaMusic)

. Muzikaal ligt het in de lijn met wat The XX en Oscar & The Wolf doen: minimalistisch theatraal met een drang naar euforie die toch het lijden van de wereld in zich draagt. (De Moeial)

Check de handel hier

En hier!

Bard