Home » Activiteiten » Helden in het Park lost eerste namen

Helden in het Park lost eerste namen

Het gratis festival Helden in het Park mengt vier donderdagavonden lang muziek met zomer, vriendschap en meer. Muziekclub N9 haalt op donderdagen 28 juli en 4, 11 en 18 augustus een verzameling topmuzikanten naar het Heldenpark.

Black Slate, pioniers van de Britse rootsrockreggae, headlinen de eerste dag van Helden in het Park 2016. Je kent hen van hits als ‘Sticks Man’, ‘Amigo’ en ‘Boom Boom’. De Jamaicaan Micah Shemaiah opent het festival. Hij is een van de boegbeelden van de nieuwe conscious generation en groeide op in de schoot van Twelve Tribes of Israel.

BaBa ZuLa laat op dag drie van Helden in het Park traditionele Turkse instrumenten als de saz en de darbuka botsen met moderne elektronica. Het resultaat? Turkse psychedelica. Vooraf gaat de Chileense Belg Rodrigo Fuentealba Palavacino (zie MannGold en Fifty Foot Combo) de muzikale dialoog aan met BaBa ZuLa frontman Murat Ertel. Hij nodigt daarvoor nog meer schoon volk uit: Özgür Çakirlar, Bruno Coussée, Bart Vervaeck en Artist in Residence bij muziekclub N9 Karen Willems.

Binnenkort maakt muziekclub N9 meer namen bekend voor Helden in het Park. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg HIHP dan op Facebook en Twitter, hou www.hihp.be in de gaten en RSVP op het officiële Facebookevent. Iets te melden? Gebruik #HIHP16

Bert