Home » Nieuws » Het Nieuwsblad over piepjong talent Creatif Mindz

Het Nieuwsblad over piepjong talent Creatif Mindz

Zeg mijn goede vriend KVZ uit Zelzate! Lagen we te slapen dan? Wat lezen we in Het Nieuwsblad door journalist Koen Van Waesberghe?

“ZELZATE – Het was een drukke week voor de vijftienjarige Zelzatenaar Iskander Moens en zijn band “Creatif Mindz”, ze wonnen zowel in de Gentse Vooruit als in Westdorp een muziekwedstrijd
Zondag 21 februari namen ze deel aan de voorronde van de zeventiende Editie van Kuntsbende in de Vooruit te Gent en dit in de categorie Muziek. Kunstbende is een wedstrijd voor jong creatief talent in verschillende categorieën. Samen met negentien andere bands streden ze voor een plaats in de Kunstbende finale, die doorgaat op 15 mei in de Singel te Antwerpen. Uit de verschillende sterke kandidaten koos de muziekjury ervoor om “Creatif Mindz” naar die finale te sturen.

Zaterdag 27 februari ging de tweede voorronde van Steenworp door in een de Chillsoos te Westdorpe. Steenworp is de competitie voor jong muzikaal talent in Zeeuws-Vlaanderen. Ook hiervoor was “Creatif Mindz” ingeschreven. Naast vier andere talentvolle groepen, lieten ze het beste van henzelf zien met vijf eigen nummers. Opnieuw wisten ze de jury te bekoren en ging het felbegeerde finaleplekje naar “Creatif Mindz”. De finale van Steenworp gaat door op 30 april in “De Pit” te Terneuzen.

Creatif Mindz bestaat uit drie bandleden die allen in het Kunstencampus MUDA te Evergem les volgen. Sybe Versluys (16) is afkomstig van Waarschoot, hij is de drummer, Iskander Moens (15) woont in Zelzate en is de leadzanger en bassist en Achilles De Raedt (16) is de backingzanger en gitarist en verblijft in Bruinbeke-Wichelen.” Einde citaat!

Awel, mijn lieve KVZ, die jongens staan binnenkort op het podium in Waarschoot of all places! Op een podium dat met graagte en met kwaliteit jaarlijks twee keer lokaal talent kansen geeft. Hou de affiche in de gaten! Paaskermis in Waarschoot, altijd feest dudes!

Check dit evenement

Bard