Home » Lijstje met Meetjeslandse groepen en artiesten » Nicodaemon & The Misunderstood Vikings

Kluizen, we zijn allemaal woonachtig te evergem

http://www.facebook.com/pages/Nicodaemon-The-Misunderstood-Vikings/202133723179387

kallinikos@pandora.be

Muzikanten vanuit verschillende muzikale achtergronden die samen in de pastorij van Kluizen and beyond hun interpretatie brengen van het uitgebreide werk van Nick Cave! Ons repertoire zoeken we vanuit al zijn albums met zijn “Bad Seeds” gaande van het vroege “From Her To Eternity” tot zijn recentste “Dig! Lazarus! Dig!”. We zijn ook niet bang om onze handen vuil te maken aan een vettige portie “Grinderman”!

In een donker en duister verleden in de lang vergeten heerlijkheid van Kluizen ontmoette Nico Kochuyt, een persoon die iets teveel Nietzsche heeft gelezen (hoe kan je nu teveel Nietzsche lezen?), een jonge viriele bassist genaamd Gert Focquart.

Nico stelde voor om die avond eens een paar nummertjes te proberen bij hem thuis op de pastorie. Dat deden ze dan tot in de ochtendstond. Het zaadje van Nicodaemon & The Misunderstood Vikings was net in de grond gestoken en had erg veel zin om te groeien…

Uiteindelijk kwam er een sterk Brabants trekpaard zich melden. Bart Verhee, die als een bezetene en op een verschrikkelijk strakke manier kan drummen, was iemand die de hele santenboetiek op ramkoers kon plaatsen.

Margot Deroose, een jonge vrouw met een overdosis stijl, kwam de keyboards verzorgen. Dit bleek echt wel een meerwaarde te geven. Haar ervaring in het instrument was niet zo rijk maar toch kon ze het allemaal erg goed aanvoelen.

Om deze groepering te vervolledigen kwam op een grijze Belgische zondagnamiddag Cedric De Troch, een veel te joviale gitarist met krullen, zich melden op de pastorie. Tot zijner verbazing bleek iedereen erg enthousiast te zijn over zijn bijdrage.

Unknown