Home » Nieuws » Oemtata Bouwt: Draag je steentje bij!

Oemtata Bouwt: Draag je steentje bij!

Turbulente tijden daar in Ertvelde. Afgelopen zomer daverde de Oemtata er op zijn grondvesten. De eigenaar van het gebouw besloot over te gaan tot verkoop, en het mocht niet te lang duren.

Noodgedwongen klopten de jonge vrijwilligers die de Oemtata draaiende houden aan bij gemeente Evergem. Met succes. Evergem kocht het café over van brouwerij Van Steenberge en verleende hen onmiddellijk een erfpacht voor de duur van 33 jaar.

De brandweer bracht echter ook een bezoekje. Niet geheel tegen de verwachtingen in plaatste de commandant een aantal ernstige kanttekeningen bij de staat van het gebouw. Het huidige zaaltje is aan de kleine kant en hopeloos verouderd. Om de huidige normen voor brandveiligheid te halen moet er zwaar geïnvesteerd worden. Op de lange termijn kan er maar één echte oplossing zijn: een nieuwe, grotere en veiligere zaal.

Geen enkele bank was bereid om een krediet te verschaffen. Enkel een geslaagde fondsenwerving kan de financiële nood lenigen. En daar kan jij bij helpen! Via vrije giften hoopt Oemtata het vereiste kapitaal van 35 000 euro op te halen. Daarom zijn er vanaf nu 350 symbolische bakstenen te koop.

Wie een steen koopt doet dat uiteraard niet voor niets. Ten eerste red je er een van de fijnste en meest rock’n’rolle organisaties van het Meetjesland mee. Giften zijn ook fiscaal aftrekbaar via de Koning Boudewijn Stichting. Investeerders krijgen tenslotte ook een stukje steen én worden verwacht op de grote inhuldigingsreceptie.

Wil je Oemtata steunen? Hier vind je werkelijk alle nodige info terug.

Bert