afkomstig uit Ertvelde

www.pietermatthys.be

matthyspieter@gmail.com

Pieter Matthys brengt Nederlandstalige songs die gaan over liefde, lust, geluk en verdrietig wezen. Over parkeerboetes, weervrouwen, politiek en andere voorspoed of onheil. Kortom over dingen uit het dagdagelijkse leven gegrepen, doch telkens met een knipoog naar het relativeringsvermogen van de modale mens.

Hij brengt muziek die een glimlach op uw gezicht tevoorschijn tovert en waarvan uw benen de spontane neiging ondervinden te willen bewegen en niet meer stil te blijven staan!

Live zal Pieter Matthys begeleid worden door Sons Uniques waarvoor hij een vers blik topmuzikanten opentrok. Nog deze zomer mag je de gloednieuwe liveshow ‘Radio Unique’ op het podium verwachten en dit met een eveneens gloednieuwe bezetting: een ensemble met ritmeloops en samples, contrabas en bastuba en met live-percussie.

Dit in combinatie met Pieter, die zichzelf begeleidt op de akoestische gitaar, klinkt als een mix van Manu Chao en Doe Maar. Als een streep nederpop flirtend met reggae-tunes en fun-ska… Zo is plots merkbaar dat hij in Kinshasa is geboren (1980) en klaarblijkelijk haar sfeer en ritmes niet uit het oog heeft verloren.

Pieter Matthys zorgde in het verleden met Sons Uniques reeds op diverse festivals en marktpleinen voor de juiste sfeer en ambiance. Zowaar een feestje in je oor, een onbestemde kriebel in je neus en een nachtmerrie voor je benen! Maar vooral; het smaakt naar meer…

Unknown