Home » Nieuws » Raman., die rekel is een wereldster in wording

Raman., die rekel is een wereldster in wording

“Raman. wint Oost.Best! Die rekel is een wereldster in wording, maar woont gewoon in Evergem. Creatif Mindz, derde plaats, zijn ook Meetjeslanders. Kan je daar iets mee voor MMP, @Bart Van Damme?” Ik citeer Bert Cambier, beetje drijvende kracht achter Oost.Best! toch? Ook Constancer in hart en nieren, die Bert. Werkt bij muziekclub N9 en in het grootste geheim fan van de donkerste en sappigste metal. Hij dus, een topkerel. En als hij het zegt, dan ben ik geneigd hem te geloven. Creatif Mindz, die ken ik al. Zag ik vorig jaar op De Katte in Zelzate. Onlangs deden ze het voorprogramma van The Black Orchestra (Black Men feat. Fanfare Slenne) en die nacht zag ik ze de tweede keer verder jammend op The Night of the Guitars in ’t Kruisken. Jonge kerels, het rock ‘n’ rollhart op de juiste plaats en boordevol muzikaal talent. Derde plaats? Natuurlijk zou ik zeggen. Toen ik de lijst zag, achtte ik ze zelfs favoriet. Ook al is de pure gitaarrock ‘n’ roll een beetje zwanezang stervende dezer dagen, mijn opa Neil Young zegt altijd My My Hey Hey, rock ‘n’ roll is here to stay . Het zal wel zijn! Allez, Raman., dan maar.

Met zo’n naam komt ge uit Evergem of hebt ge er minstens familie. We hebben het hier niet over de stervoetballer van Stuttgart, STVV, Standard, Gantoise…, maar over de wereldster in wording. Ik had maar één youtube-filmpje nodig om overtuigd te worden door Bert Cambier. Maestoso heet het nummer en ik moet meteen aan Jeff Buckley denken, de wereldster in wording die ik aan mijn neus zag voorbijgaan op de fantastische Torhout/Werchter-editie 1995 wegens te veel moois die dag (REM, Spearhead, Cure, Therapy?, Tricky, Weezer, Senser, The Scene…) Misser van mijn leven, want niet lang daarna verdronk Jeff in de Mississipi River, God Damned. Gelukkig zijn de Blaarmeersen veilig. Want deze 21-jarige rockgod uit Gent/Evergem willen we 100 jaar weten worden, al zal dat in mijn geval een beetje moeilijk worden. Allez, ik moet zeggen, Bert heeft gelijk. Bert heeft altijd gelijk. Het klinkt waanzinnig mooi. Check ook eens At Seventeen op Backtracks van Urgent. Ge zult begrijpen wat ik bedoel. Ik ken trouwens nog een jongen opgegroeid in Evergem… je weet wie ik bedoel…die met die kerstsingle van de Warmste Week…ik moet er ook aan denken… Astamblieft, tot op de Kerstshow in het SOCK?

RAMAN WINNAAR OOST.BEST 2017

“Raman. wint Oost.Best! Die rekel is een wereldster in wording, maar woont gewoon in Evergem. Met zo’n naam komt ge uit Evergem of hebt ge er minstens familie. We hebben het hier niet over de stervoetballer van Stuttgart, STVV, Standard, Gantoise…, maar over de wereldster in wording. Ik had maar één youtube-filmpje nodig om overtuigd te worden door Bert Cambier. Maestoso heet het nummer.LEES DIT EN NOG VEEL MEER OP: http://www.meetjeslandsmuziekplatform.be over de ruime Meetjeslandse muzieksien, zo schoon verwoord, recht uit het hart en met veel liefde voor 'onze' muzikanten. Over Raman dus en over Creatif Mindz en over nog veel meer moois!

Opslået af Lexxes LOCAL Heroes på 12. december 2017

 

Raman. – At Seventeen

RAMAN. keek nostalgisch terug naar hoe het leven is als zeventienjarige. Als je er niet genoeg van kan krijgen, neem dan zeker eens een kijkje achter de schermen bij de opname van hun cover. (Backtracks 2017)

Opslået af Urgent.fm på 25. november 2017

 

Bard