Home » De recensent » Who stole my beer?

Who stole my beer?

Devastation – Pussy Juice Blues – 2015 – Battle Cat Productions

Who Stole My Beer?

Dat is exact wat er door mijn hoofd ging toen ik in rockcafé Den Drummer in Gent in goed gezelschap een verjaardag aan het doorspoelen was… bleek dat een onverlaat uit de entourage van Evil Invaders het een goed idee vond om met mijn pintjes weg te lopen. De pintjes zijn gelukkig terug bij de rechtmatige eigenaar beland en eigenlijk is de avond nog rustig geëindigd. Maar Evil Invaders zullen mij, ook al spelen ze retestrakke thrash en zijn ze de wereld aan het veroveren, toch eerst enkele pintjes moeten geven alvorens alles vergeten en vergeven is.

“Who Stole My Beer?” is ook het laatste nummer van de nieuwe plaat van Devastation, je weet wel, dat zooitje ongeregeld uit Kaprijke en omstreken dat al menig muziekliefhebber een spreekwoordelijke muilpeer van jewelste heeft verkocht. De nieuwe plaat ging iets rustiger worden dan de voorganger “Leather Jack Maniac” maar dat bleek in de studio al volledig mis te lopen.

Vanaf het eerste nummer “Storm of Hate” gaat het volle gas en 33 minuten later wordt de luisteraar verdwaasd en uitgeput achtergelaten. De metalclichés vliegen je om de oren maar dat hoort nu eenmaal bij het genre. Het moet niet altijd ingewikkeld zijn, alhoewel dit plaatje toch een hele stap vooruit is ten opzichte van zijn voorganger. Het spelplezier spat in elk geval door de boxen en de productie is dik in orde.

“Pussy Juice Blues” is een eerlijke, agressieve en pretentieloze schijf door een band die zich al helemaal niets aantrekt van wat anderen ervan denken. Een vette “Burnout In Your Face” en een dikke middelvinger naar “Toiletface”… Je moet een partypooper zijn om dit niet leuk te vinden!

https://www.facebook.com/devastation.be

Willem