Geboren en getogen in ( Oost- ) Eeklo

www.evilponys.beinfo@evilponys.be

Vier vrienden uit het Meetjesland spendeerden net iets teveel tijd aan de toog, alwaar wel eens wat af gezeverd werd. Fantasiën over een metalband met songs in het Meetjeslandse dialect bleven terugkomen tot op de dag dat er (ergens in 2004) werd besloten om samen in een repetitiekot te kruipen en de fantasie werkelijkheid te maken. Het bleek een leuk tijdverdrijf op zondag middag met taart en koffie maar ook met de nodige muzikale en tekstuele inspiratie. Een eerste optreden in de garage van Manu smaakte naar meer en ondertussen is de band regelmatig te zien op een podium in de buurt.

In 2009 werd dan eindelijk besloten dat het tijd werd om eens een deftige opname te maken. De CD “Mee een muile gelijk ons ist overal keirmesse” is daar het resultaat van geworden. 12 stevige gitaarnummers werden opgenomen in de CCR studios te zulte en vereeuwigd op een zilveren schijfje dat versierd werd door de Nederlandse tekenaar Roel Smit.

Na een akoestische set in 2010, is de band nu opnieuw aan het werken aan een full cd en wordt er gebroed op nieuwe optredens en misschien wel een volgende akoestische set…

Unknown