Home » Column » This Can Hurt – When nothing matters?

This Can Hurt – When nothing matters?

We gaan er hier niet veel kak over verkopen. This Can Hurt is de beste band van het Meetjesland en positioneert zich muzikaal bij het beste wat in België rondloopt. Is dat een garantie op succes? Natuurlijk niet. De muziekindustrie zit op zijn gat en kansen zijn er nauwelijks. Ook voor toppers als deze. Maar er is misschien licht aan het einde van de tunnel? Die vraag noopt muzikanten tot het beste wat ze in zich hebben. Daarom zijn net nu de beste bands aan het werk, maar het blijft allemaal helaas, vaak, onder de oppervlakte.

Ray M en Jac Noise staan aan de basis van een luisterplezierplaat ‘When Nothing Matters’ en zo lijkt de plaat ook wel gemaakt. Alsof beide klanktovenaars niets kan schelen. De line-up van This Can Hurt live doet al het beste vermoeden, toch? Ray M, zich verbergend achter een schuilnaam terwijl iedereen weet dat hij JP, de man achter Delavega en Looplizard is. Jac Noise ken ik persoonlijk niet, maar na het bijwonen van enkele live-concerten van This Can Hurt durf ik stellen: man, wat een geniale drummer. Een klankendrummer, een muzikale drummer, een denker met stokken.

Als ik ze live zag, kwamen daar nog eens bij: Peter De Zutter (gitaar, we kennen hem van Reno, USE, Deezee… en zoveel ander moois) op gitaar en Dirk Dekesel (bas en beelden, we kennen hem van The Difference…). Ik hoef jou niet uit te leggen dat dit betekent dat vier persoonlijkheden het podium innemen en een dag later nog op jouw netvlies gebrand staan? Ik weet niet in hoeverre De Zutter en Dekesel nog bij het project betrokken zijn, maar This Can Hurt zal nooit onder deze kwalitatieve lat gaan. Een band die staat als een huis. De toon is gezet. It matters, dude, for me it matters… Even when nothing matters.

www.thiscanhurt.com

Bart Van Damme

Bard