Home » Nieuws » Zelzate South Central. Check het nu.

Zelzate South Central. Check het nu.

Miljaarde. Het is snikheet op de As Eeklo-Zelzate in de Vrijstaat Meetjesland. De opwarming van de aarde en de terugkeer van de dino’s in het vlakke land aan de haven van Gent. Over de grens heen. Snikheet, broeder. En wij maar melken over banale dingen of groepjes die iedereen al jaren kent. Geen verrassingen op MMP.

Vandaag wel. Ik ben verslaafd aan het kanaal Zware Jongenz. Ik surf van clip naar clip. De teksten schieten als kogels om me heen, Ik zie jonkies hun volwassen helden kopiëren. Dit is echt goed. Ik weet er verder niets over. Alleen: Zelzate en Sas-Van-Gent. Dat wel. En dat ik blijf kijken en luisteren. Toprappers, prachtig soms (piep)jong talent, video’s als mokerslagen, ik hoor voortdurend V.D. Block en ben zelfs bang er iets over te schrijven, maar het is steengoed, het is realiteit.

“Ik werk hard tot ik op die troon zit”

Ik kan het niet beter verwoorden. Knap materiaal. Ik word er niet altijd vrolijk van. Maar respect? Heel zeker. En check het aantal views op die clips allemaal. Ongelofelijk straf. Kan ik dit op een podium zien binnenkort in de buurt, please? Te veel gevraagd?

Wie dacht dat metal hardcore was… Mike C, opdracht voor jou…

Bart Van Damme

De jeugd:

De voorbeelden, het toptalent:

De toekomst?

Bard